Tjänster & Priser

Prislista Lok&Motion 2020

(Kan ske eventuella prisändringar)

Tester

Åstrandstest + Maxpulstest
I detta test kombinerar vi båda testen, se nedan. Vi gör alltså åstrandstestet som en del av uppvärmningen av maxpulstestet, efter att detta test är klart fortsätter vi med maxpulstestet. Du får alltså reda på både din syreupptagningsförmåga samt maxpuls, ”allt i ett”.

Tidsåtgång: 60 minuter
Arbetssätt: cykel

Pris: 650 kr

Åstrandstest

Åstrandstestet skapades av den kände svenske fysiologen Per-Olof Åstrand redan på 60-talet, och har sedan dess blivit ett av världens mest använda konditionsprov på submaximal nivå på grund av dess reliabilitet och validitet. Testet har även blivit populärt för att det är ett submaximalt test, vilket innebär att alla kan genomföra testet och förekommer till och med inom vården.

Testet sker på en moderat ansträngning och tar bara några minuter att genomföra. Efter testet får du ett uppskattat värde på din syreupptagningsförmåga, vilket ger ett bra mått på din kondition och hur din kondition utvecklas. Allt du behöver för att genomföra testet är träningskläder och skor. Efter testet går vi igenom resultatet i en träningsrådgivning.

Tidsåtgång: 60 minuter
Arbetssätt: cykel

Pris: 495 kr

Maxpulstest

I detta test hjälper vi dig att ta reda på din maxpuls samt dina träningszoner baserade på HFmax. Testet genomförs på löpband eller cykel och är ett maximalt test och riktar sig till personer som är vana att ta ut sig. Att känna till sin maxpuls är av stort värde om man tränar pulsbaserat. Tex på våra spinactivo pass kommer du bli bättre coachad av våra instruktörer och ligga i rätt zon under passen. Därmed kommer du få bättre träningseffekt. Testet görs på eget ansvar, och du måste vara fullt frisk vid testtillfället. Efter testet går vi igenom resultatet i en träningsrådgivning.

Tidsåtgång: 45-60 minuter
Arbetssätt: Löpning eller cykel

Pris: 495 kr

Fysiskt Arbetsprov

Ett fysiskt arbetsprov är ett maximalt test och ger ett bra mått på din fysiska kapacitet.

Fysiskt arbetsprov använder både försvarsmakten och polisen sig av vid sina antagningar. Vi har möjlighet att göra ett modifierat test av detta arbetsprov på grund av att vi inte har exakt samma utrustning som pliktverket har, men det ger en känsla för hur testet går till.

Testet görs på cykel och tar mellan 5-15 minuter att genomföra, till detta tillkommer förberedelse och rådgivning.
Testet görs på eget ansvar, och du måste vara fullt frisk vid testtillfället.

Tidsåtgång: 45-60 minuter
Arbetssätt: Cykel

Pris: 495 kr

Beep test

Beep testet är ett maximalt konditionstest för att mäta din syreupptagningsförmåga och maxpuls. Testet tar 10-15 minuter att genomföra, beroende på hur länge du orkar hålla den farten som gäller. Med tiden ökas farten succesivt. Testet lämpar sig för dem som brukar konditionsträna.
Testet görs på eget ansvar, och du måste vara fullt frisk vid testtillfället.

Detta test går utmärkt att göra i grupp. Vi kan komma till er och genomföra testet eller är vi på lämplig plats utomhus.

Tidsåtgång: beroende på plats
Arbetssätt: Löpning
Pris: Kontakta oss för offert

Testpaket

Detta testpaket är framtaget för att ge feedback på din fysiska status såväl som styrkemässigt och konditionsmässigt. Det består utav 4 olika tester, och lämpar sig till nybörjaren & motionären. Efter testet får du en utvärdering av din kapacitet och vad du behöver jobba på. Resultatet kan vi sedan ha som utgångspunkt vid upplägg av ett träningsprogram.

Tidsåtgång: 30-45 min för testning å genomgång av värdering (ej träningsprogram)
Pris: 349 kr

Maxstyrkepaketet

Detta paket består av utvalda övningar från Sveriges Olympiska Kommittee´s fysprofil. I detta paket kommer du att få en bedömning av din styrkenivå och i kombination med maxpulstestet eller fysiskt arbetsprov ger det en klar bild över din fysiska nivå. Paketet består av 6 olika övningar.

Tidsåtgång: 60 minuter
Pris: 495 kr

Kroppsmätning

Få reda på hur mycket muskelmassa, fettmassa, andelen viceralt fett, vattenmängd m.m. du har. Värdena presenteras per kroppsdel samt höger/vänster sida av kroppen.

Tidsåtgång: 20-30 minuter
Pris: 100 kr
6-kort: 400 kr