Friskvård i Karlskrona

50-tal olika styrkemaskiner

Varierad konditionsutrustning

Vedertaget är att fysisk aktivitet stärker vår hälsa. En friskare medarbetare presterar bättre och det finns flertalet hälsofrämjande effekter som kommer från träning.

Detta vill många företag främja och som ett led i att minska sjukskrivningar erbjuds ett så kallat friskvårdsbidrag som medarbetaren kan använda för sin träning och givetvis även här på Lok&Motion.

Friskvårdsbidraget varierar både i storlek och hur det betalas ut. Antingen får du bidrag månadsvis eller ett fast belopp per år. Vi har stor vana av detta och kan hjälpa dig med den bästa hanteringen för ditt friskvårdsbidrag.

Friskvård i Karlskrona som själva bidraget kan användas till hos oss är bland annat:

  • Styrketräning (Gym, fria vikter, maskiner, funktionell träning)
  • Gruppträning (Spinning, Skivstång, box m.fl.)
  • Personlig träning (Personligt träningsschema tas fram utifrån personliga mål)
  • Massage (Helkroppsmassage, halvkroppsmassage, massagefåtölj)
  • Kostrådgivning (Personligt kostschema tas fram utifrån personliga mål)
  • Träningsrådgivning (Utifrån personliga förutsättningar och mål)

Som synes kan vi ta oss an ett helhetsgrepp av din hälsa innehållande både personligt framtaget träningsprogram och därtill kostschema.

Skulle bidraget inte räcka till kan ett tillägg göras för att få bra hjälp till att starta upp sin nya livsstil. Ibland kan även ett tidsmässigt kortare omtag vara en bra väg att vandra men att intensiteten och omfattningen istället är betydligt större. Det handlar hela tiden om att hitta en modell som passar individens målsättning och fungerar i livet och gärna inte bara just idag utan över tid.

Ett stort misstag många gör är att gå ut för hårt. Lagom är bäst sägs det ju och det kan inte stämma bättre än på just träning. Att gå från låg aktivitet till att gå in i en mycket hård träningsperiod kan skapa mer skada än nytta och vi syftar då mest på att det är en överhängande risk att glädjen försvinner. Det i sin tur kan leda till att besöket på gymmet uteblir och kan leda till minskad aktivitet eller ingen alls. Även om intentionen är bra måste det finnas en balans och där kan vi stötta och hitta just den balansen i både träningen och kosten. Vidare sker det emellanåt att den som överpresterar i sin träning glömmer sin återhämtning drar på sig en överansträngning som ibland kan döda all motivation för den enskilde. Friskvårdsbidrag är ju trots allt till för att hålla folk friska, inte tvärtom. Hållbarhet och långsiktighet är begrepp vi alltid vill sträva mot. Hälsa är nämligen något man alltid måste arbeta med och ingenting någon kan bli färdig med.

Till företagarna i Karlskrona skulle vi även vilja lyfta hur viktigt det är att de tar hand om sina anställda och försöker ge dem denna möjligheten, vilket idag inte är självklart i alla företag. Glöm inte att friskvårdsbidraget är avdragsgillt. Att erbjuda frisvårdsbidrag för Karlskronaborna ökar vidare din attraktionskraft som arbetsgivare och är för många arbetstagare en viktig del i en anställning.

Kontakta oss

Tel: 0455 – 230 70

Mail: Info@lokomotion.se

Adress: Blekingegatan 12,

371 57 Karlskrona