Rehabilitering

På Lok&Motion finns ett komplett rehabteam

Naprapat

Idrottsterapeut

Idrottsläkare

Massör

Barnmorska

Fysioterapeut

Frekvensterapeut

Dietist

Fysisk aktivitet på recept (FaR)

Samtalscoachning

Vi arbetar efter målsättningen att alla skall få den hjälp som behövs för att hälsan ska förbättras. Därför erbjuder vi ett komplett rehabteam som hjälper dig som behöver behandlig av olika slag. På plats finns idrottsläkare, Fysioterapeut, idrottsterapeut, frekvensterapeut, massörer, naprapat, samtalscoach, FaR-ledare och barnmorska.

Naprapat

På Lok&Motion kan du söka hjälp av vår legitimerade naprapat, Staffan Andersson.

Staffan hjälper dig vid akuta skador:

 • ryggskott
 • nackspärr
 • ischias
 • vid värk i leder eller muskler
 • kontorsaxlar
 • spänningshuvudvärk

För tidsbokning ring: 0708-18 34 44

Fysioterapeut

På Lok&Motion finns Daniel Jusinski som är legitimerad fysioterapeut.

Daniel erbjuder dig behandling av nacke-, rygg-, led- och muskelbesvär. Med ett brett spektra av behandlingar och med över 15 års erfarenhet tar Daniel hand om dina besvär på bästa sätt.

Daniel är specialiserade på behandling av akuta nack- och ryggsmärtor, såsom nackspärr, ryggskott, ischias samt skador i samband med arbete eller idrott.
Kostnad per behandlingstillfälle är 100 kr. Frikort gäller!

Telefonnummer för bokning: 0455-107 01 eller här

Idrottsterapeut

På Lok&Motion kan du träffa Anna Larsson som är specialist i fysisk rehabilitering.

Anna arbetar med idrottsterapi i flera former, inom idrottsskadebedömning och genom rehabmottagning. För idrottsutövare, och andra skadade, skapar Anna rehabiliteringsprogram och genomför dessa individuellt med patienter. Behandlingar innefattar manuell-, el-, ljus- eller kyla/värme-terapi för att optimera styrketillväxt och återhämtning.

Anna har stor kunskap inom anatomi, hälsa och prestation för att kunna fatta säkra beslut i behandlingsprocessen och förmedla dessa på ett pedagogiskt och utmanande sätt.

För tidsbokning ring: 0702-00 67 69
 

Frekvensterapeut

På Lok&Motion kan du träffa frekvensterapeuten, Ulf Gustavsson. Ulf hjälper dig som har besvär i rörelseapparaten (ljumskar, nacke, rygg, hälsenor, höfter, knä och fotleder), stelhet, bristningar, utmattning, huvudvärk, kramper, magproblem mm.

Till en frekvensterapeut kan du vända dig då du vill ha en snabb rehabilitering för att snabbt kunna återgå till träning. Ulf vänder sig till både elitidrottare och vanliga motionär, enskilda individer och grupper.

Ulf har erfarenhet av jobb med friidrottare på landslagsnivå samt elitfotbollsspelare.

För tidsbokning ring: 0705-35 48 83

Idrottsläkare

Vi på Lok&Motion kan förmedla kontakt till Håkan Klementsson, legitimerade läkare.

Hos Håkan kan du få hjälp med:

 • Hälsoundersökning
 • Rådgivning vid träning med sjukdom/medicinering.
 • Undersökning och behandling av ohälsa/skador relaterade till fysisk aktivitet.
 • Intyg (idrottsutövning/ tävling, körkortsintyg, intyg till försäkringsbolag mm).

För tidsbokning ring: 0455-230 70
 

Dietist

Ida Hedman heter jag, jag är 28 år gammal och bor i Rödeby tillsammans med min familj. Jag kommer ursprungligen från Sorsele men har bott i Rödeby sen ca 3 år tillbaka. Jag utbildade mig till dietist i Umeå och tog examen 2015. Jag har jobbat som dietist på lite olika ställen runt om i landet, bland annat Sundsvall, Bollnäs och Vilhelmina innan jag flyttade ner hit. Jag driver nu en enskild firma Idas hälsa där jag erbjuder kostrådgivning till dig som privatperson. Jag ser fram emot samarbetet här på Lok&Motion och bidra till en friskare och hälsosammare befolkning.

För tidsbokning ring: 076-100 46 17

Stressterapeut

”Möt den mörkare årstiden med att ta hand om din hälsa.
För att nå en god fysisk kondition behöver vi träna.
Detsamma gäller för din psykiska och mentala kondition.
Det finns en väg för alla att må lite bättre men alla behöver hitta sin väg.
Låt mig hjälpa dig att hitta din väg till just din Inre Balans.”

Läs mer: här
 

Massör

På Lok&Motion kan du boka tid för svensk klassisk massage.

Massage har många positiva effekter på kroppen och med massage kan man lösa muskelspänningar, öka blodcirkulationen, förbättra immunförsvaret och minska på stressen. Massage är både skönt och avslappnande, kan ge känslan av lyx till vardagen.

Vi utför klassisk svensk massage som genom knådningar och strykningar ökar blodcirkulationen och minskar spänningar och värk i musklerna.

För tidsbokning ring: 0455-230 70

FaR

Vi jobbar med träning & hälsa för att förebygga och motverka ohälsa i samhället. Därmed engagerar vi oss mycket i din rehabilitering, för att du skall kunna leva och njuta av livet.

Fysisk aktivitet på recept (FaR) ordineras från läkare eller fysioterapeut och ges till patienter med någon sjukdom eller skada där motion bedöms vara lika effektivt eller bättre än medicin, dock ingår det inte i högkostnadsskyddet. Men vid uppvisande av ett FaR-recept kan du få köpa ett 3 månaders träningskort till reducerat pris.

I FaR-medlemskapet ingår ett inledande samtal där vi kartlägger din förmåga och begränsningar från din sjukdom eller skada. Därefter lägger vi upp ett individuellt anpassat träningsprogram åt dig, som vi successivt ökar nivån på i takt med att du utvecklas.

Hos oss finns både kunskapen och erfarenheten av rehabilitering genom FaR. Vi är övertygande om att man kan förbättra, sin situation, om man vill, vill du? Vi vill hjälpa dig!

Hos oss får du:

 • Träningsprogram och genomgång i gymmet
 • Vägledning av lämpliga gruppträningspass
 • Alltid personal på plats
 • Öppet alla dagar under året
 • Massage (tilläggstjänst)
 • Massagefåtölj (tilläggstjänst)
 • Bastu

Välkommen till receptionen eller ring 0455-230 70 om du vill veta mer!

 

Samtalscoaching

Har du satt upp mål som du inte har nått? Kanske gjort en förändring för att sedan falla tillbaka i gamla hjulspår? Eller så vill du ha stöd i din personliga utveckling. Samtalscoachning kan vara lösningen.

Vår diplomerade samtalscoach Elin kan hjälpa dig att hitta motivationen och ta dig dit du vill. Samtalscoachning kan med fördel kombineras med personlig träning och massage beroende på vilket mål just du har.

För tidsbokning ring: 0455-230 70

Barnmorska

Vår anläggning vill förmedla TRÄNING FÖR ALLA, oavsett behov, och vi kan stolt presentera träning för dig som är eller nyligen varit gravid.

Träningsprogrammen är framtagna av personlig tränare, i samarbete med Åsa Lind Melin, barnmorska, och hjälper dig som vill ha hjälp med rätt träning under kroppens stora påverkan av en graviditet.

Akupunktur under graviditet:

Åsa Lind Melin, barnmorska, arbetar med akupunktur som ett hjälpmedel under graviditet. Följande indikationer behandlas:

 • illamående och/eller kräkningar under graviditeten
 • bäckeninsufficiens under graviditet
 • domningar och smärta i händer under graviditet

För tidsbokning ring: 0455-230 70

Du kan även träffa Åsa på hennes mottagning ute på Gullberna park.

Åsa erbjuder: Föräldrautbildning, profylaxutbildning, shiatsu-massage, graviditetskontroller, preventivmedelsrådgivning, hjälp vid inkontinens!

Läs mer på www.mamacare.se eller ring Åsa på tel. 0734-403080 vardagar 08.00-09.00

Åsa Lind Melin, Leg Barnmorska