Rehab

Lok&Motion erbjuder ett komplett rehabteam

Barnmorska

FaR

Frekvensterapeut

Idrottsterapeut

Idrottsläkare

Massör

Naprapat

Fysioterapeut

Vi arbetar efter målsättningen att alla skall få den hjälp som behövs för att hälsan ska förbättras. Därför erbjuder vi ett komplett rehabteam som hjälper dig som behöver behandlig av olika slag. På plats finns idrottsläkare, idrottsterapeut, frekvensterapeut, massör, naprapat, samtalsterapeut och barnmorska.

Barnmorska

Vår anläggning vill förmedla TRÄNING FÖR ALLA, oavsett behov, och vi kan stolt presentera träning för dig som är eller nyligen varit gravid.

Träningsprogrammen är framtagna av personlig tränare, i samarbete med Åsa Lind Melin, barnmorska, och hjälper dig som vill ha hjälp med rätt träning under kroppens stora påverkan av en graviditet.

Akupunktur under graviditet:

Åsa Lind Melin, barnmorska, arbetar med akupunktur som ett hjälpmedel under graviditet. Du träffar henne på Lok&Motion och följande indikationer behandlas:

 • illamående och/eller kräkningar under graviditeten
 • bäckeninsufficiens under graviditet
 • domningar och smärta i händer under graviditet

För tidsbokning ring: 0455-230 70

Du kan även träffa Åsa på hennes mottagning ute på Gullberna park.

Åsa erbjuder: Föräldrautbildning, profylaxutbildning, shiatsu-massage, graviditetskontroller, preventivmedelsrådgivning, hjälp vid inkontinens!

Läs mer på www.mamacare.se eller ring Åsa på tel. 0734-403080 vardagar 08.00-09.00

Åsa Lind Melin, Leg Barnmorska

FaR

Vi jobbar med träning & hälsa för att förebygga och motverka ohälsa i samhället. Därmed engagerar vi oss mycket i din rehabilitering, för att du skall kunna leva och njuta av livet.

Fysisk aktivitet på recept (FaR) ordineras från läkare eller fysioterapeut och ges till patienter med någon sjukdom eller skada där motion bedöms vara lika effektivt eller bättre än medicin, dock ingår det inte i högkostnadsskyddet. Men vid uppvisande av ett FaR-recept kan du få köpa ett 3 månaders träningskort till reducerat pris.

I FaR-medlemskapet ingår ett inledande samtal där vi kartlägger din förmåga och begränsningar från din sjukdom eller skada. Därefter lägger vi upp ett individuellt anpassat träningsprogram åt dig, som vi successivt ökar nivån på i takt med att du utvecklas.

Hos oss finns både kunskapen och erfarenheten av rehabilitering genom FaR. Vi är övertygande om att man kan förbättra, sin situation, om man vill, vill du? Vi vill hjälpa dig!

 

Hos oss får du:

 • Träningsprogram och genomgång i gymmet
 • Vägledning av lämpliga gruppträningspass
 • Alltid personal på plats
 • Öppet alla dagar under året
 • Massage (tilläggstjänst)
 • Massagefåtölj (tilläggstjänst)
 • Bastu

Välkommen till receptionen om du vill veta mer!

Frekvensterapeut

Genom Lok&Motion kan du boka tid hos vår Frekvensterapeut Ulf Gustavsson.

Ulf hjälper dig som har besvär i rörelseapparaten (ljumskar, nacke, rygg, knä och fotleder, häl-senor, höfter), stelhet, bristningar, utmattning, huvudvärk, kramper, magproblem mm.

Till en frekvensterapeut kan du vända dig då du vill ha en snabb rehabilitering för att snabbt kunna återgå till träning. Ulf vänder sig till både elitidrottare och vanliga motionär, enskilda indivi-der och grupper.

Ulf har erfarenhet av jobb med friidrottare på landslagsnivå samt elitfotbollsspelare.

För tidsbokning ring: 0705-35 48 83

Idrottsläkare

Genom Lok&Motion kan du boka tid hos vår legitimerade Läkare Håkan Klementsson

Hos idrottsläkaren kan du få hjälp med:

 • Hälsoundersökning
 • Rådgivning vid träning med sjukdom/medicinering.
 • Undersökning och behandling av ohälsa/skador relaterade till fysisk aktivitet.
 • Intyg (idrottsutövning/ tävling, körkortsintyg, intyg till försäkringsbolag mm).

För tidsbokning ring: 0455-230 70

Idrottsterapeut

På Lok&Motion kan du träffa Anna Ohlsson som är specialist i fysisk rehabilitering.

Anna arbetar med idrottsterapi i flera former, inom idrottsskadebedömning och genom rehabmottagning. För idrottsutövare, och andra skadade, skapar Anna rehabiliteringsprogram och genomför dessa individuellt med patienter. Behandlingar innefattar manuell-, el-, ljus- eller kyla/värme-terapi för att optimera styrketillväxt och åter-hämtning.

Vår idrottsterapeut har stor kunskap inom anatomi, hälsa och prestation för att kunna fatta säkra beslut i behandlingsprocessen och förmedla dessa på ett pedagogiskt och utmanande sätt.

För tidsbokning ring: 0702-00 67 69

Massör

På Lok&Motion kan du boka tid för svensk klassisk massage.

Massage har många positiva effekter på kroppen och med massage kan man lösa muskelspänningar, öka blodcirkulationen, förbättra immunförsvaret och minska på stressen. Massage är både skönt och avslappnande, kan ge känslan lyx till vardagen.

Vi utför klassisk svensk massage som genom knådningar och strykningar ökar blodcirkulationen och minskar spänningar och värk i musklerna.

För tidsbokning ring: 045523070

Naprapat

På Lok&Motion kan du boka tid hos vår legitimerade Naprapat Staffan Andersson.

Staffan hjälper dig vid akuta skador:

 • ryggskott
 • nackspärr
 • ischias
 • vid värk i leder eller muskler
 • kontorsaxlar
 • spänningshuvudvärk

För tidsbokning ring: 0708-18 34 44

Fysioterapeut

På Lok&Motion kan du boka tid hos vår legitimerade Fysioterapeut Daniel Jusinski.

Daniel erbjuder dig behandling av nacke-, rygg-, led- och muskelbesvär. Med ett brett spektra av behandlingar och med över 15 års erfarenhet tar Daniel hand om dina besvär på bästa sätt.

Daniel är specialiserade på behandling av akuta nack- och ryggsmärtor, såsom nackspärr, ryggskott, ischias samt skador i samband med arbete eller idrott.
Kostnad per behandlingstillfälle är 100 kr. Frikort gäller!

Telefonnummer för bokning: 045510701