Massage i Karlskrona

Öka blodcirkulationen

Förbättra immunförsvaret

Motverka muskelspänningar

Minska stress

Hela kroppen består av olika typer av muskler även fast alla inte är synliga. Du har säkert fått träningsvärk någon gång i livet och den uppstår ofta när musklerna utmanas. En otränad muskel utmanas enklare medan en tränad muskel utmanas inte lika enkelt och som i sin tur genererar mindre träningsvärk. Det kan också ske när du väljer att göra något nytt som kroppen inte är van vid. De flesta har en sorts hatkärlek till träningsvärk. Är man vältränad kommer ofta träningsvärken när vikterna blir tyngre och repetitionerna ökar och det är på det viset den fysiska utvecklingen sker.

Vid träning som kräver längre återhämtning kan massage bidra med en snabbare återhämtning och eventuellt främja skador som kan ske när musklerna är överbelastade. Det finns många olika typer av massage med olika syften.

Lok&Motion tillhandahåller så kallad svensk klassisk massage som erbjuds i form av hel- eller halv-kroppsmassage eller massagefåtölj som ett komplement. Vid svensk klassisk massage innebär det att en persons mjukdelsvävnader bearbetas (hud, bindväv och muskler).

Intensiteten och hårdheten i en massage är väldigt individuell och beror även på vad syftet är med massagen. Ibland kan en mjuk massage göra underverk för välbefinnandet som många gånger räcker gott. Andra tillfällen kan en mer kraftfull massage vara på sin plats och även krävas om knutar och hårdheter skall upplösas.

Massagen kan förbygga muskelära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar. Behandlingen kan skräddarsys för att passa den enskilde idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig. Behandlingssättet kan variera avsevärt från träning till tävlingsperiod. Du är varmt välkommen att boka in en behandling hos oss på Lok&Motion.

 

 

Kontakta mig

Oroa dig inte, dina uppgifter sparas inte efter avslutat ärende.